Wednesday 28 April 2021

Suolen terveys

Lapsena minulla oli usein ummetusta koska ruokavalioni ei ollut minulle sopiva eikä siinä ollut tarpeeksi kuitua. Toinen syy ummetukseen oli toki myös tunnepeäiset lukot kehossa. Mutta lapsena en edes tiennyt mikä oli ehkä kaikkein merkittävin syy ummetukseen. Kun parikymppisenä matkustelin Intiassa niin opin kokemuksen kautta kuinka tärkeää on oikea asento kun ulostaa. Eli kyykkyasento ulostaessa on tosi tärkeää jokaiselle. Olen siis 24 vuotiaasta lähtien aina kyykistynyt meidän läntisen vessan pöntön reunoille. 

Lisää tietoa tästä tärkeästä aiheesta tässä http://www.naturesplatform.com/health_benefits.html

Tässä on toinen nettisivu aiheesta https://www.thefunctionalbody.com/why-squatting-to-poop-is-a-must/

Tässä hyvin mielenkiintoinen youtube video aiheesta https://www.youtube.com/watch?v=HNMQ_w7hXTA&ab_channel=TED

Yksi syy miksi suolen terveys on ollut minulle tosi tärkeä on myös koska oma isäni kärsi ummetusta niin kauan kun muistan. Koska hän ei sitä hoitanut niin se päätyi siihen että hänelle tuli syöpä peräsuolessa ja se leikattiin pois. Sen jälkeen hänellä oli muovi pussi vatsassa minne kaikki ulosteet tuli ja se hankaloitti hänen elämäänsä. Ei isäni senkään jälkeen muuttanut elintapojaan joten syöpä tietysti levisi ja hän kuoli kun olin 13. Se oli herätys siihen että omasta terveydestään on pidettävä huoli jos ei halua kärsiä. 

Jos jostain syystä ette halua kyykistellä pöntön reunalla niin on mahdollista ostaa "squatty potty" jonka voi laittaa pöntön alle ja nostaa jalkojaan sen avulla. Vaimoni käytti sitä usean vuoden ajan kun asuttiin Norjassa. https://www.coolstuff.fi/Squatty-Potty/12613

Mielestäni jokaisessa julkisessa vessassa pitäis olla ainakin yksi WC pytty jossa on jalan sijat pöntön reunalla, monille ihmisille se voisi olla helpompi tapa kyykistyä. 



No comments:

Post a Comment