Friday 30 April 2021

Ruokariipuvaisuus

Lapsena söin kaikkea mahdollista koska vanhemmillani ei ollut tietoa mistään yliherkkyyksista tai allergioista jne. En koskaan tykännyt syödä lihaa mutta kuulin aina valheellista viestiä että ihmisen mukamas pitää syödä lihaa elääkseen. Joten söin sitä vaikka en olisi oikeasti halunnut, minua vaan huijattiin siihen. Olen vieläkin vihainen lihateollisuudelle että ne on sponsoroineet sellaisen valheellisen tiedon levittämistä rahan ansaitsemisen takia. Ihan samaa peliä pelaa maitoteollisuus. Kummallista on että ne väittää maito on hyväksi luustolle vaikkakin totuus on että maito aiheuttaa luukatoa ja osteoporoosia. https://www.collective-evolution.com/2019/01/23/scientist-explains-how-cows-milk-leeches-calcium-from-your-bones-makes-them-weaker/ Itselläni on aina ollut maidon yliherkkyys ja kun sitä en lapsena tai nuorena tiennyt niin kärsin aina vatsavaivoista. 

Lopetin kaiken lihan syömisen 17 vuotiaana. Söin hetken aikaa vielä kananmunia ja maitotuotteita mutta olin vegaani eli en käyttänyt mitään eläintuotteita noin 24 vuotiaasta alkaen noin 32 vuotiaaksi kun aloin syömään silloin tällöin kalaa. Kananmunia en käytä koska ne laittaa vatsan aina sekaisin. Silloin tällöin syön vuohenjuustoa tai fetajuustoa jossa on sekä vuohen että lampaan maitoa. 

Gluteenin syömisen lopetin yli 10 vuotta sitten. Suosittelen gluteenitonta ruokavaliota kaikille. Aiheesta on erittäin hyvä kirja nimeltä Wheat Belly https://www.wheatbellyblog.com/ joka on suomennettu nimellä Eroon Vehnästä. 

Tosiaan kirjoituksen aiheena on ruokariippuvaisuus. Olin teininä ylipainoinen, liki 120 kiloa. Söin paljon suklaata ja muita makeisia. Kun lopetin lihan syömisen 17 vuotiaana niin senkin jälkeen olin riippuvainen muun muassa viljatuotteista ja jäätelöstä. Muistan aina kun joskus 23 vuotiaana mulla menin usein Pizza Hut ravintolaan syömään buffettia johon kuului sekä pizza että pasta. Sen jälkeen menin syömään jäätelöä ja myöhemmin oloni tuntui tosi ähkyltä. Se jatkui kunnes yksi päivä ajattelin miksi haluan aiheuttaa huonoa oloa itselleni. Tämä tapahtui varmaankin joskus Vipassana meditaatio retriitin jälkeen kun aloin olemaan enemmän tietoinen alitajuisen mieleni liikkeistä. Siksi sanonkin että meditaatio ja tietoisuus on oikea ratkaisu moniin meidän ongelmiin. 

No comments:

Post a Comment